White Papers vertaald

Maandag 16 Maart 15:00 - 16:00

Door de toename van myopie bij de jeugd en het groeiende aanbod van interventies was er een noodzaak om een evidence based richtlijnen op te stellen. In februari 2019 verschenen daarom 7 white papers namens de International Myopia Institute (IMI) in de Investigate Ophthalmology & Visual Science (IOVS). Meer dan 85 multidisciplinaire experts waaronder 6 wetenschappers uit de myopie onderzoek groep van Caroline Klaver uit het Erasmus MC analyseerden honderden peer-reviewed artikelen over onder andere myopie management. In deze sessie zullen met name de myopie controle IMI papers besproken worden samen met de aanpassingen naar de Nederlandse situatie in combinatie met nieuwe inzichten uit lopende studies.

De deelnemer beschikt na het volgen van de sessie over de meest recente inzichten in het kader van de IMI papers in het kader van:
(1) Lifestyle aanpassingen & gezond smartphone gebruik
(2) Genetica van myopie en gebruik in de kliniek
(3) Trends en praktijk van optische interventies
(4) Atropine behandeling en keuze van de concentratie
De deelnemer beschikt over het vermogen om met een kritische blik het NOG standpunt en andere protocollen in myopie controle te beoordelen met de inhoudelijke kennis opgedaan in deze sessie.

Menu