Under pressure

Maandag 16 Maart 11:15 - 12:15

Nederland staat bekend als echt harde lenzenland. Dit type lenzen heeft dan ook onbeperkte mogelijkheden. Vooral corneale harde lenzen en orthokeratologie zijn bij ons populair. In het buitenland zijn juist de sclerale lens als harde lens aan populariteit aan het winnen. Tijdens deze sessie bespreken dan ook graag de verschillen en overeenkomsten tussen deze soorten harde lenzen. Van harde lenzen weten we al veel in Nederland, maar sclerale lenzen zijn relatief nieuw voor ons.

(Engelstalig)
Lynette zal spreken over tegenstrijdige studies met betrekking op oogdrukveranderingen onder sclerale lenzen. Ook bespreekt ze de relatie tussen passing en lensmateriaal om de zuurstofvoorziening te verhogen voor het corneaoppervlak.

(Nederlands)
Sander gaat spreken over de interactie van corneale en sclerale lenzen op het onderliggende weefsel. Hoeveel druk we eigenlijk leggen op de beide weefsels en wat we in onze dagelijkse praktijk kunnen doen om dit te controleren.

(Nederlands)
Ron geeft ons inzicht over orthokeratologie en wat voor impact dit heeft op de cornea. Wat hebben we er van geleerd en hoe kunnen we hier ons voordeel mee doen in de praktijk?

Al met al een interessante sessie met nieuwe inzichten over de oude vertrouwde harde lenzen.

Menu