The Future Is In Your Hands

Maandag 12 Maart 15:00 - 16:00

Brian Tompkins (oud voorzitter van de BCLA, praktijk eigenaar en contactlens expert) presenteert een visie over de toekomst van de optometrie en contactlenzen.

Een succesvolle contactlenzenpraktijk omvat vele facetten, daarom hebben degenen die hun expertise op dit gebied ontwikkelen veel plezier in hun vak. De toekomst is afhankelijk van het verkrijgen, behouden en onderhouden van lensdragers. Om dat mogelijk te maken moeten er state-of-the-art procedures in de praktijk zijn, goede communicatie tussen dragers en praktijkmedewerkers en moeten patiënten op de hoogte blijven van nieuwe alternatieven voor het huidige arsenaal aan correctie mogelijkheden.

Oogzorgprofessionals moeten niet alleen op de hoogte blijven van de huidige praktijk, maar moeten ook vooruitkijken naar wat er in de nabije toekomst van hen wordt geëist. Bijziendheid is bijvoorbeeld niet langer alleen in de wetenschappelijke literatuur aanwezig. Voor praktijken die behandelingen van bijziendheid kunnen bieden, moet de specialist niet alleen op de hoogte zijn van de nieuwste onderzoeksresultaten, maar ook klaar staan ​​om de uitdagende vragen van zowel geïnteresseerde ouders als hun kinderen te beantwoorden. Vertrouwen met het aanpassen van jongere patiënten met contactlenzen als onderdeel van deze service is daarom essentieel.

Trainings systemen helpen om een ​​open communicatie tussen het personeel te verzekeren en om patiënten hun stem te geven. Brian Tompkins deelt zijn ervaringen met behulp van de nieuwste technologie voor het monitoren van patiënttevredenheid, en hoe dit een positieve invloed heeft op zijn personeel en service aan patiënten.

Leerdoelen:
1. De waakzaamheid waarderen die vereist is bij de zorg voor contactlensdragers met betrekking tot hun aanhoudende succes
2. Bewust zijn van toekomstige technologieën in de contactlenzen praktijk
3. Overwegen hoe we ons inleven in diegenen die oogcorrectie nodig hebben
4. De belangrijke voordelen van effectieve communicatie met zowel patiënten als praktijkmedewerkers begrijpen

Sprekers

Menu