Sponsorlezing Johnson & Johnson, Menicon & Bausch+Lomb

Zondag 15 Maart 11:15 - 12:15

Sponsorlezing Johnson & Johnson
Titel: ACUVUE® OASYS with Transitions
ACUVUE® OASYS with Transitions™ is het nieuwste product van Johnson & Johnson en ook meteen de meest spraakmakende. Want dit is de eerste lens die naast optimaal draagcomfort en scherp zicht een derde aspect toevoegt in de lens. Namelijk superieur visueel comfort. Deze nieuwe eigenschap zorgt ervoor dat de contactlens zich gedurende de dag volledig automatisch aanpast aan de verschillende lichtomstandigheden. Met als resultaat een minder vermoeid gevoel aan het einde van de dag. Greg Dingeldein is sinds 1 november 2019 de nieuwe Professional Education & Development Manager van de Benelux binnen Johnson & Johnson. Tijdens zijn sponsorlezing zal Greg uitleg geven over deze nieuwste innovatie.

Sponsorlezing Menicon
Titel: Menicon Bloom, het meest complete behandelplan voor myopie controle
Vorig jaar hebben we met succes het Menicon Bloom behandelplan geïntroduceerd. Het behandelplan bevat de eerste ortho-k lens in Europa met CE voor myopie controle. Dit jaar gaan we door en breiden we het behandelplan uit met een zachte daglens: Menicon Bloom Day. Natuurlijk óók met CE-keurmerk voor myopie controle. Hiermee is het Menicon Bloom behandelplan compleet en heeft u als specialist de garantie dat u altijd met een gecertificeerd product werkt. Het gebruik van on-label producten heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar dient nog meer benadrukt te worden bij de behandeling van jonge patiënten. Wilt u meer weten over het behandelplan, de verschillen en de overeenkomsten tussen de Menicon Bloom Night en Menicon Bloom Day? We praten u graag bij!

Sponsorlezing Bausch+Lomb
Titel: Digitale transformatie en klantbeleving
Gideon Schipaanboord, brandmarketing strateeg, zal de Bausch + Lomb sponsorlezing houden over digitale transformatie en klantbeleving. Zijn lezing gaat in op de noodzaak om als retailer in de optiek te transformeren naar een online of omnichannel organisatie. Het bereiken en vasthouden van klanten is een uitdaging die vraagt om verandering. Aan de hand van de klantreis laat hij zien hoe dit succesvol kan worden gerealiseerd. Gideon Schipaanboord is brandmarketing strateeg en helpt organisaties en merken met het ontwerpen van de ultieme klantreis en het bouwen aan onderscheidend vermogen. Gideon weet met zijn enthousiasme, humor en zijn praktische vertaling van strategische vraagstukken, zowel merken als mensen from good to great te brengen.

Menu