Neem jij alles aan als zoete koek?

Zondag 15 Maart 15:00 - 16:00

Wat hebben wij een geluk dat we in een prachtige en constant vernieuwende branche werken waar met enige regelmaat nieuwe producten, zoals sclerale lenzen, nieuwe ortho-k ontwerpen en daglenzen in allerlei designs worden geïntroduceerd! In deze sessie zullen we ingaan op de vragen die een gemiddelde cliënt heeft en hoe de oogzorgprofessional daar een betrouwbaar en up-to-date antwoord op kan formuleren, om op deze manier complicaties en problemen voor te zijn. Vragen als  “Hoe vaak moet ik mijn lenshouder vervangen?”, “Hoe reinig ik mijn ortho-k lenshouder?” en “Wat is het veiligste type contactlens voor mijn kind?” zullen de revue passeren.

We zullen op allerlei manieren op zoek gaan naar de antwoorden op deze vragen; via de bijsluiter van de fabrikant, internetbronnen, vakverenigingen (ANVC, OVN en AAO of American Academy of Optometry) en peer-reviewed literatuur voor de beste aanbevelingen.

Cliënten zoeken betrouwbare informatie over hun contactlenzen en het advies wat ze van hun oogzorgprofessional krijgen zou de meest toegevoegd en betrouwbaarst moeten zijn.  Het is belangrijk om de meest up-to-date informatie over het veilig en comfortabel dragen van contactlenzen te delen met de cliënt. Deze sessie zal evalueren hoe verschillende risicofactoren in contactlenscomplicaties het advies naar de individuele cliënt toe kunnen beïnvloeden.

Leerdoelen:
1) Waar vind ik de meest belangrijke en betrouwbaarste klinische informatie
2) De rol van risicofactoren in contactlens cliëntmanagement

Menu