NCC Doing Research | Resultaten 2016

Maandag 12 Maart 13:30 - 14:30

NCC DOING RESEARCH werd in 2016 voor het eerst op het NCC geïntroduceerd. Tijdens het NCC 2016 werd er een tweedaags onderzoek uitgevoerd op het congres met de congresgangers als deelnemers. De insteek van het project was om optometristen en contactlensspecialisten met onderzoek in aanraking te laten komen. Het doel van het onderzoek was om informatie te verkrijgen over de beoordeling van papillae aan de binnenzijde van de oogleden. Het NCC biedt een uitstekende mogelijkheid om informatie te verkrijgen van een grote groep deelnemers.

Het NCC DOING RESEARCH 2016 onderzoek was opgesplitst in drie deelonderzoeken, namelijk:

  • Een enquête waarin de congresdeelnemers in de algemene sessie werden gevraagd hoe zij zelf de palpebrale conjunctiva beoordelen tijdens een controle.
  • Een onderzoek waarin 50 vrijwilligers de oogleden omklapten van deelnemers van het NCC en de ruwheid en roodheid van het boven en onder ooglid gradeerden en fotografeerden.
  • Een onderzoek waarin de foto’s van de oogleden werden beoordeeld om de variatie tussen beoordelaars te bepalen.

Tijdens deze sessie geven we inzicht in de opzet van het onderzoek en vertellen we over de resultaten van het NCC DOING RESEARCH onderzoek. Waaronder het antwoord op de vraag of het nuttig is om de oogleden om te klappen tijdens een routine contactlenscontrole en of de papillaire reactie van het onder of bovenooglid gelijk is.

Uiteraard kijken we ook naar de toekomst en naar het nieuwe onderzoek voor NCC DOING RESEARCH 2018 dat van start is gegaan tijdens het NCC 2018.

Hand-outs

Menu