It’s a Material World

Zondag 15 Maart 16:30 - 17:30

Toen Madonna in de roerige jaren ’80 zong “we are living in a material world”, was de keuze van contactlensmaterialen nog erg beperkt. Maar nu, 3 decades, en vele muziekstromingen later, moeten aanpassers een ge-balanceerde keuze maken in zuustofdoorlaatbaarheid, levensduur van de lens, aanslaggevoeligheid, oppervlakte bevochtiging/ frictie en vloeistof interacties. Deze experts zullen je helpen om te navigeren door het veld van atroïde moleculen, om beter te kunnen begrijpen hoe we de beste keuze maken voor onze cliënten.

Aan het eind van deze sessie zullen de aanwezigen:
1. Begrijpen hoe lensmaterialen zowel bulkeigenschappen (zoals zuurstof-doorlaatbaarheid en duurzaamheid) als lensoppervlak karakteristieken (zoals neerslagweerstand, bevochtiging/ frictie en interactie met vloeistof-fen) beïnvloeden
2. Begrijpen hoe oppervlakte modulus en –frictie (1/CoF) materiaaleigen-schappen zijn die zowel het draagcomfort als de integriteit van het cornea-epitheel beïnvloeden.
3. Een beeld hebben hoe bulk- en oppervlakte eigenschappen onafhankelijk gecontroleerd en geoptimaliseerd worden door fabrikanten om hanteerbaarheid, hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, exceptioneel comfort en maximale visus te bereiken voor de cliënt.

Menu