A-B-C van een myopiepraktijk

Zondag 15 Maart 16:30 - 17:30

A-B-C van een van Myopie praktijk
van Atropine tot Zernike-aberraties

Er wordt al Jaren veel gezegd en veel geschreven over myopie-management: de voorgaande NCC-congressen stonden er bol van, en er wordt dan ook wel gezegd dat ‘myopie-management al een hele toekomst achter zich heeft’. Maar hoe zit het nu in de praktijk? We kunnen in concepten blijven praten als het gaat om myopie – maar het blijft allemaal wat abstract. Daarom komen in deze sessie drie mensen aan het woord, die alle drie in een myopie-praktijk werken en heel gericht met kinderen bezig zijn om te kijken wat nu de beste strategie is om myopie zoveel mogelijk te remmen.

Daarmee is deze sessie misschien wel een van de belangrijkste van het hele NCC-congres, en in die zin past deze sessie misschien nog wel het meest van alle sessies op dit congres bij het thema: ‘beyond 2020’. Want dit gaat over de toekomst van ons vak, voorbíj́ aan het jaar 2020 dus, en de rol die myopie management daarin kan spelen. Maar het gaat om zoveel méér dan alleen ‘visus 2020’ ofwel visus 1.0: het gaat om jonge mensen die nog een heel leven voor zich hebben, en het met die twee ogen moeten doen die ze bij hun geboorte – met of zonder genetische belasting – hebben meegekregen. Maar het gaat ook over de veranderende maatschappij en de toenemende digitale druk die dit op de jonge generatie – niet voor niks de digitale generatie genoemd – ligt.

Drie jonge professionals zullen alle kennis die zij in hun praktijk hebben vergaard met ons delen, alles van A to Z dus zal aan de orde komen (van Atropine tot Zernike aberraties). Welk een betere setting dan een ’klaslokaal’ waarin dit onderdeel zich af zal spelen, omdat myopie management in de kinderschoenen staat. Figuurlijk. Maar ook Letterlijk.

Overweegt u een AL device aan te schaffen? Klik hier voor de beschikbare demonstraties op de expositie!

Menu